Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Droom jij al lang van een nieuw, luxueus bed? Dan ben jij misschien van plan om een boxspring te kopen?

Hoe begin je daar nu aan? Op wat moet je zeker letten?

Hier heb je een aantal tips die je kunnen helpen bij jouw aankoop!

De boxspring
Een boxspring bestaat uit verschillende onderdelen:

 1. Bedbodem
 2. Matras
 3. Topper
 4. Hoofdbord
 5. Pootjes
 • Bedbodem

Een boxspring bestaat uit een comfortabele, verende en ventilerende bedbodem die goede ondersteuning biedt. De bodem bestaat uit een stevig houten of metalen frame met daarin een kern van veren, die afgewerkt zijn met een schuimlaag. Dit zijn meestal gestoffeerde boxen voorzien van een bonell- of pocketvering. Naast de keuze voor de juiste vering in je bedbodem, kun je ook kiezen voor een vlakke of een elektrisch verstelbare bedbodem. Een verstelbare bodem geeft je net dat beetje extra luxe en comfort.

 • Matras

Een nieuw matras kopen is een grote beslissing. Bij het aanschaffen van de juiste matras voor je boxspring moet je rekening houden met je gewicht, lengte, warmtevoorkeuren (ventilatie) en je slaaphouding.  Je hebt matrassen die bestaan uit polyether, koudschuim, traagschuim, latex, pocket- of Bonnellveren. Er bestaan ook combinatie matrassen: veren met een laag schuim of gel erbovenop. Matrassen zijn ook verkrijgbaar in 3 hardheden: soft, medium en firm (hard).

 • Topper

De topper bepaalt het ligcomfort van je boxspring en verlengt de levensduur van het matras. Toppers worden bovenop het matras geplaatst en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen (koudschuim, traagschuim en latex). Hoewel de topper niet bijdraagt aan de ondersteuning van je lichaam, bepaalt deze wel in grote mate hoe het bed aanvoelt. De topper maakt je bed harder of zachter en heeft ook grote invloed op de ventilatie en temperatuur in je bed. Een topper is dus uitermate geschikt voor het wegwerken van de spleet tussen 2 matrassen.

Naast de gewone toppers bestaan er ook nog splittoppers. Deze zijn ideaal voor een elektrische tweepersoons boxspring.

 • Hoofdbord

Het hoofdbord bepaalt de look van je boxspring. Daarnaast zorgt het hoofdbord er voor dat je jouw hoofdkussen niet rechtstreeks tegen de muur moet leggen. De Matrassen Gigant biedt een groot assortiment hoofdborden aan zodat je kan kiezen uit verschillende modellen, kleuren en stoffen. Zo past het hoofdbord altijd perfect in het interieur van je slaapkamer en is deze aangepast aan jouw wensen en voorkeuren.

 • Pootjes

Er is een enorme variatie in pootjes. Zo kan je de kleur, materiaal en vorm van de pootjes zelf kiezen. Houd bij de hoogte van de pootjes ook rekening met het gemak waarmee je kan stofzuigen. Daarnaast beschadigt een stalen poot minder snel dan een houten poot.

Waar je op moet letten

De bedbodem van een boxspring kan bestaan uit een frame van metaal of hout. Beide bedbodems zijn goed, maar de bedbodem met een metalen frame wordt aangeraden voor iets zwaardere mensen omdat deze steviger is.

De meeste mensen kiezen een matras op basis van prijs, maar zoals hierboven aangegeven is het ook belangrijk uit welk materiaal de matras gemaakt is. Daarnaast is het aantal veren en de hardheid van een matras ook een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden.

Als je een matras koopt, moet je erop letten dat de hoes afritsbaar en dus wasbaar is. Het is veel gezonder als je de hoes kunt wassen omdat er zich dan geen huisstofmijt of andere bacteriën in je matras kunnen nestelen. De hoes regelmatig wassen verlengt ook de levensduur van uw matras.

Neem niet zomaar een mooie kleur of stof bij het kiezen van een boxspring maar denk ook aan de:

 • Slijtvastheid – de kwaliteit van de stofsoort bepaalt de slijtvastheid van de stof.
 • Lichtvastheid – de betere stoffen zullen minder snel verkleuren.
 • Huisdieren- Komen er katten in de slaapkamer? Houd hier rekening mee, sommige stoffen haken sneller dan andere.

Allergie- Wellicht is een synthetische stof of lederlook geschikter. Dit is immers makkelijker schoon te houden.

13 gedachten over “Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

 1. Pingback: keto diet cheese
 2. Pingback: phone dating gay

Geef een reactie